Shape

Claeyssens Optiek Brugge en Gent

Claeyssens Optic is dé bril- en contactlenzenspecialist in Brugge (Smedenstraat) en Gent (Voskenslaan). Al meer dan 60 jaar staat de optiek, intussen een gevestigde waarde in de sector, garant voor het beste advies bij de keuze van monturen, zonnebrillen, brillenglazen en contactlenzen. Het Claeyssens team, dat bestaat uit gediplomeerde opticiens, zoekt steeds naar de beste oplossing voor de ogen van elke klant. Alle brilmontages gebeuren in het eigen slijp- en herstelatelier, waar gewerkt wordt met de meest moderne apparatuur. Claeyssens Optic zorgt ook voor een uitstekende dienst na verkoop. Denk aan gratis onderhoud, bijstelling, herstelling of reparatie van een bril, zelfs als je hem ergens anders hebt gekocht. Neem gerust een kijkje op www.claeyssens.be!

Perfecte belichting voor 2 gerenommeerde optieken

Claeyssens Optic deed een beroep op Light Consult voor een relighting project van de winkels in Brugge en Gent. We deden dit in samenwerking met de experts van Shop Design uit Gent, onder leiding van Serge Vandeven. Op basis van een testopstelling van Light Concept Couture in de winkel in Gent selecteerde eigenaar Michel Claeyssens een specifieke led module voor zijn 2 optieken. Na de keuze van de gewenste kleurtemperatuur werd duidelijk dat de led module met de hoogste CRI-waarde (Color Rendering Index/Kleurweergave-index) niet het beste resultaat gaf voor Claeyssens Optic. Tijdens de testopstelling hebben we ook het spectrum van de bestaande verlichting in de winkels opgemeten. Op die manier konden we het ‘onzichtbare’ aspect in kaart brengen. Dit gaf ons voldoende informatie voor een grondige analyse om de juiste verlichtingsoplossing voor te stellen aan deze klant.

Betere verlichting, aangenamere winkelervaring

De bestaande verlichtingstoestellen, die bestonden uit ontladingslampen met een hoog verbruik en snelle depreciatie, werden vervangen door led armaturen. Voor bepaalde types werden de downlights voorzien van een aangepaste montageplaat om een snelle opbouw mogelijk te maken en de bestaande openingen in het plafond te kunnen gebruiken. Op die manier hoefde het plafond niet aangepast te worden, wat voordelig was voor het totale prijskaartje van dit relighting project. In de 2 optieken is er nu een merkelijk hoger lichtniveau. Dat zorgt voor een aangenamere winkelervaring voor de klanten van Claeyssens Optic. Het verbruik is gedaald en de lichtkwaliteit en het lichtbeeld zijn verbeterd. Niks dan voordelen dus!

Beleef verlichting met Light Concept Couture!
Deze 2 projecten in Brugge en Gent zijn een mooi voorbeeld van een relighting project met armaturen die aangepast zijn aan de bestaande openingen. Ben je ook benieuwd om de beleving van verschillende lichtbronnen te ervaren in je eigen zaak? Light Concept Couture komt graag bij je langs!