Lichtadvies.

Een lichtplan op maat met het advies van Light Consult

Light is life: zonder licht kunnen we niet leven. Goede verlichting heeft veel positieve effecten op ons dagelijks leven en zorgt ervoor dat producten of diensten de juiste aandacht krijgen. Om van deze voordelen te genieten, is het belangrijk dat je een weldoordacht lichtplan laat opstellen door een lichtarchitect.


Bij Light Consult zijn we gespecialiseerd in creatief en merkonafhankelijk lichtadvies in verschillende sectoren, van residentieel en retail over industrieel en kantoor tot hospitality en healthcare. Als verlichtingsspecialist houden we rekening met jouw wensen, behoeften en budget. Of je nu een bouwheer, installateur, architect of ondernemer bent: bij ons kan je terecht voor een lichtplan op maat.

Meer dan 25 jaar ervaring in lichtadvies

Goede verlichting heeft veel voordelen voor ons bioritme, onze gemoedstoestand en onze productiviteit. Licht is niet enkel functioneel, het zorgt ook voor een bepaalde sfeer. Met meer dan 25 jaar kennis en ervaring weten we bij Light Consult precies waar onze klanten naar op zoek zijn. Dit maakt van ons de uitgelezen partner om het juiste effect te realiseren in verschillende ruimtes.

Bij Light Consult betaal je niet enkel voor een lichtplan en bijhorende offerte, maar ook voor onze jarenlange ervaring, expertise en technische achtergrond. We volgen de innovaties en trends in de verlichtingssector op de voet. Je vindt ons vaak terug op (inter)nationale beurzen en conferenties. Op onze bureau - én onze nachttafel - tref je steevast een stapel interessante vakliteratuur aan. Altijd up-to-date blijven vergt tijd en inspanning, maar we doen dit met plezier omdat we onze klanten het allerbeste lichtadvies willen geven.

Optimale lichtkwaliteit: daar hebben we bij Light Consult onze missie van gemaakt. Om dit te bereiken en te meten, maken we gebruik van geavanceerde meettoestellen en -technologie zoals een lichtspectrummeter. Met behulp van demomateriaal stellen we in onze volledig uitgeruste light cave verschillende testconfiguraties op. Die meten we op en sturen we bij tot we de ideale lichtsetting gecreëerd hebben.

Onze werkwijze

Spotlight dot 1

Stap 1: Intakegesprek

 • Gratis online kennismakingsgesprek op basis van de ontvangen plannen (PDF of DWG-formaat).
 • We lichten onze visie, ervaring en werkwijze toe. We luisteren naar jouw wensen en doelstellingen zodat we verlichtingsadvies kunnen bieden op maat.
 • Duurtijd: 30min
 • Een intakegesprek op locatie? Dat kan! Laat het ons weten en we stellen graag een offerte op.
Spotlight dot 2

Stap 2: Offerte voor studiewerk

 • Op basis van het intakegesprek, de ontvangen plannen en de verwachtingen stellen we een offerte op voor lichtadvies op jouw maat.
 • De offerte is voor uitvoering in 2D of 3D (of beide).
Spotlight dot 3

Stap 3: Let's meet!

 • Ga je akkoord met onze offerte voor het lichtadvies? Dan is het tijd om elkaar te ontmoeten. Deze afspraak gaat door bij ons op kantoor.
 • We bespreken in detail alle ruimtes en de gewenste verlichting, effecten en sfeer. Aan de hand van demomateriaal, catalogi en eventueel moodboards bepalen we de armaturen en de aansturingswijze.
 • Duurtijd: 2u
Spotlight dot 4

Stap 4: Opmaak studie

Na onze afspraak gaan we van start met de opmaak van het lichtplan in 2D of 3D, en volgens de geldende normeringen.
Je ontvangt van ons de volgende documenten per mail:

 • gedetailleerde offerte van de voorgestelde armaturen
 • productfiches
 • lichtplan in 2D of 3D
 • plan op schaal (max. formaat A0) met aanduiding van elk lichtpunt, het schakel- en dimcircuit, de bekabeling en de aansturing.
Spotlight dot 5

Stap 5: Bespreking

 • We komen een laatste keer samen om het lichtplan te bekijken en de offerte in detail te bespreken.
 • Als er kleine aanpassingen nodig zijn, voeren we deze door. Geen wijzigingen meer? Dan is het dossier klaar voor uitvoering!
 • Duurtijd: 2u30min

Ben je op zoek naar lichtadvies gebaseerd op ervaring en expertise? Dan ben je bij Light Consult aan het juiste adres!