Shape

Lichtadvies voor de architect

Lichtadvies voor de architect

Als architect bent u de vertrouwenspersoon van uw klanten; u brengt hun wensen tot werkelijkheid. Daar komen heel wat administratieve taken bij kijken: bouwaanvragen, vergunningen, postinterventiedossier… Bovendien moet u op de hoogte blijven van de snel evoluerende technieken, wat ook veel tijd in beslag neemt. Op vlak van verlichting is er vandaag een overaanbod. Dat maakt het er niet makkelijker op voor u als architect.

Om architecten te helpen om voor hun klanten en projecten de best passende verlichtingsoplossing samen te stellen, biedt Light Consult ondersteunend lichtadvies aan.

Ons verlichtingsadvies omvat verschillende diensten zoals lichtplanning, lichtontwerp en uitwerking van de verlichting. In onze voorstellen integreren we diverse merken die het best passen bij het ontwerp van de architect. We werken merkonafhankelijk en er is geen enkele aankoopverplichting.

Hoe gaan we te werk?

  • De door de architect aangeleverde DWG-plannen in 2D gebruiken we als basis voor de berekening in ons lichtberekeningsprogramma EVO. We maken een visualisatie in 3D, zodat de architect en de eindklant een goed beeld krijgen van wat ze kunnen verwachten. Als u Sketchup-bestanden ter beschikking heeft, dan kunnen we die ook gebruiken om onze studie nauwkeuriger te maken.
  • We houden in onze studie rekening met de montage, de bekabeling en de aansturing van de verlichting. Een goede voorbereiding voorkomt problemen op het einde van het project, wanneer aanpassingen moeilijk of niet meer kunnen gebeuren.
  • Op basis van onze studie stellen we een technisch dossier op dat alle technische fiches en montagehandleidingen (indien beschikbaar bij de leverancier) van de voorgestelde verlichting bevat. We vermelden ook specifieke gegevens zoals fluxcodes (belangrijk voor de EPB-verslaggeving) en aansluitvermogens.
  • Een bruto-offerte geeft een indicatie van de prijs aan de eindklant en wordt daarnaast gebruikt als bestek en meetstaat (voor aanbesteding). Deze offerte kan bijgestuurd worden indien nodig.
  • Light Consult staat in voor de communicatie met de installateur, zowel bij de opmaak van het bestek als bij de uitvoering. Zo hoeft u hier als architect niet mee bezig te zijn en kunt u zich focussen op uw kerntaken.

Sommige architecten geven ons carte blanche voor ons lichtadvies. Anderen gebruiken onze studie als een soort second opinion om na te gaan of hun concept al dan niet voldoende of te veel licht zal geven, en of de verdeling goed zit. Als u dat wenst, werken we het project uit in onze white label services. Dit houdt in dat ons verlichtingsadvies geen verwijzingen bevat naar Light Consult en dat alle communicatie (met de eindkant en de leveranciers) via de architect verloopt.

Light Consult ‘ontzorgt’ u met creatief en praktisch lichtadvies. Van idee tot realisatie, en steeds met een persoonlijke en professionele aanpak.

We zijn ervan overtuigd dat we u met deze dienstverlening een grote meerwaarde kunnen bieden!

Heeft u interesse of denkt u aan een concreet project waarbij we u kunnen ondersteunen met lichtadvies? Neem vrijblijvend contact met ons op!