Light Consult
Evolis 100
B-8500 Kortrijk
T 056 980 187
Turn on Javascript!

Private loft in Kortrijk

Seymour Caps, een industrieel pand in Kortrijk, werd in 2015 omgebouwd tot zeven mooie loftwoningen en twee prachtige studio’s. De voormalige pettenfabriek van de familie Dupas is gelegen tussen de Aalbeeksesteenweg, de Felix de Bethunelaan en de Minister Vanden Peereboomlaan. Wie Kortrijk een beetje kent, weet dat dit gelijk staat aan wonen in een mooie groene omgeving, op een boogscheut van het stadscentrum en het station...

Verlichting van een mooie loft in Kortrijk

Light Consult werd gevraagd om twee van de zeven lofts te voorzien van de juiste verlichting op basis van de bestaande lichtpunten. Een kolfje naar onze hand! Na een grondige studie voerden we een nauwkeurige testopstelling uit ter plaatse. Al snel werd ons duidelijk dat er in deze loft nood was aan krachtige opbouwtoestellen die rechtstreeks op 230V werken en kunnen afgesteld worden op de bestaande dimmers. Op basis van een aantal strenge selectiecriteria (krachtige output, kwalitatief licht, dimbaar op de bestaande installatie, regelbare lichtbundel, kleuren van de afwerking, mooi lichtbeeld, esthetisch verantwoord) kwamen de producten van het Duitse kwaliteitsmerk Occhio als uiteindelijke 'winnaars' uit de bus.

Perfecte weergave van kleuren

Occhio is een gevestigde naam, een echt 'begrip' in de verlichtingswereld. Dankzij het modulaire systeem biedt Occhio een passende lichtoplossing voor elke situatie. Dit maakt de verlichting van het merk zo uniek! Voor dit loftproject kozen we voor het gamma 'Lui'. Als je de foto's bekijkt, valt je wellicht meteen een mooi accent op in de loft: een kleurrijk tapijt als eyecatcher. Dit is een handgemaakt tapijt met een mooi verhaal. Het 'Carpet of Life' is namelijk vervaardigd uit oude kledij van de loftbewoners met een speciale betekenis. Denk maar aan een trouwkostuum, de allereerste pyjama van een kind... De kleuren van het tapijt komen prachtig tot hun recht dankzij de kwaliteitsvolle verlichting van Light Consult!

Bijzonder ruimtelijk gevoel

Opmerkelijk aan dit project is dat de benedenverdieping geen daglicht krijgt. Maar dankzij de uitstekende verlichting blijft het ruimtelijk gevoel optimaal behouden. Dat zie je ook duidelijk op de foto's: je krijgt in deze loft op geen enkel moment het gevoel dat je je in een donkere ruimte bevindt. De verlichting in deze loft was al het tweede project dat we toegewezen kregen van bouwheer Jan en Ann. Zij zijn zeer tevreden met het eindresultaat, en ook wij vinden het zeer geslaagd!

Heb je ook verlichting nodig in je loft?

Neem contact op met Light Consult!