Light Consult
Evolis 100
B-8500 Kortrijk
T +32 (0)56 980 187
Turn on Javascript!

Lichtadvies | Creatief lichtadvies | Lichtplan

Lichtplan op maat met het advies van Light Consult


Wat is nu een lichtplan, horen we je al luidop denken. Veel mensen denken dan ook wekenlang na over het interieur van hun woning of onderneming, bekijken daarbij tientallen soorten behang of verf, maar vergeten soms het grote belang van goed licht.

Daar schiet Light Consult je te hulp voor het nodige advies, met name met een lichtplan op maat. Onze ervaren consultants zorgen ervoor dat jouw ruimte het nodige functioneel licht binnenkrijgt, maar vooral ook dat er een fijne sfeer gecreëerd wordt.

Denk vooraf na over je project

De effecten van licht op ons lichaam zijn verregaand en mogen dus niet genegeerd worden. Zowel ons bioritme, onze gemoedstoestand als onze productiviteit hebben baat bij een goede verlichting. Maar natuurlijk is licht niet louter functioneel, we willen hiermee ook een fijne sfeer creëren. Met meer dan twintig jaar ervaring is Light Consult dan ook de aangewezen partner om het beoogde effect te realiseren in verschillende soorten ruimtes.

De eerste stap in het opstellen van een lichtplan bestaat uit het uittekenen van je ruimte. Neem er een plattegrond bij en duid hierop alle meubels en andere decoratieve stukken aan. Het kan ook handig zijn om alle stopcontacten en verlichtingspunten meteen aan te kruisen. Klaar? Dan gaan we nadenken over de plannen die je hebt met de verschillende ruimtes. Heb je een werkruimte in gedachten, waarbij voldoende fel licht noodzakelijk is? Of misschien een gezellige lounge, waarin je liever geniet van een zacht sfeerlicht? Vooraf voldoende nadenken over je project is de helft van het werk in een goed uitgebalanceerd lichtplan.

Lichtplan bij Light Consult
Wist je dat het licht in je werkruimte een grote invloed heeft op je productiviteit? Iets om grondig over na te denken dus.


Maak het verschil met sfeerverlichting

Eenmaal je de bestemming van de verschillende ruimtes hebt bepaald, maken we een onderscheid tussen de basisverlichting en de sfeerverlichting. We beginnen met die eerste categorie. Met basisverlichting bedoelen we de lichten die het vaakst zullen branden en die in principe volstaan om de woning of werkruimte voldoende te verlichten. Uiteraard heb je hierin al heel wat mogelijkheden, waarbij je op onze consulting kan rekenen. Inbouw, opbouw, vloerlamp, wandlamp… Light Consult gidst je graag doorheen de opties voor jouw project.

Vervolgens hebben we aandacht voor de sfeerverlichting. Zoals het woord duidelijk aangeeft, is het de bedoeling om hiermee sfeer te scheppen in de ruimte. Dat kan enerzijds met de juiste keuze van verlichting, maar anderzijds ook door een mooie, opvallende lamp uit te kiezen. Denk in je lichtplan voldoende na over je sfeerverlichting, want hiermee maakt jouw project straks het verschil.

Functionele verlichting en accenten

Het lichtplan houdt niet op bij het onderscheid tussen basis- en sfeerverlichting, maar bestaat ook uit functionele verlichting en accentverlichting. Functionele verlichting zorgt voor feller licht op de plaatsen waar jij dat nodig vindt, bijvoorbeeld om te werken, studeren of lezen. Gebruik je dezelfde ruimte zowel om te werken als voor een romantisch setting? Bespreek dan zeker de dimbare opties met je adviseur van Light Consult. Op die manier kan je de functie van je ruimte in sneltempo helemaal veranderen.

Accentverlichting gaat nog iets verder en is er echt op gericht om een bepaald item in je ruimte in de verf te zetten. Bezit je een prachtig kunstwerk of richt je graag de aandacht op je favoriete albumhoes? Daarvoor is accentverlichting de aangewezen keuze.

Waarom samenwerken met Light Consult?

Ook al heb je zelf goed nagedacht over de verlichting die je wil, blijft het een moeilijke opdracht. Er is dan ook ontzettend veel keuze. De ervaring en het advies van Light Consult kunnen dan ook een grote steun zijn in het opstellen van je lichtplan. Zo kunnen we je adviseren over lampen met verschillende functionaliteiten en houden we rekening met het kleurenpallet in je interieur.

Iedere ruimte vraagt namelijk om een aparte aanpak. Bepaalde kleuren reflecteren licht, andere absorberen dan weer licht en dan kan er nog gespeeld worden met contrasten. Ook een eventuele afwijkende hoogte van uw ruimte kan voor een moeilijke denkoefening zorgen, waarbij de consulting van een expert aangewezen is. Light Consult komt dan ook graag ter plaatse om samen het project uit te werken en samen het perfecte resultaat te realiseren.

Light Consult is jouw partner als het op verlichting aankomt. We zijn actief in verschillende sectoren, van retail (kledingzaken, apotheken, juwelenzaken, restaurants, kapsalons, showrooms, lingeriewinkels,...) tot de industriële en residentiële sector. Ga even grasduinen tussen onze projecten en volg onze interessante blog. Misschien maken we binnenkort al jouw verlichtingsdromen waar?