Light Consult
Evolis 100
B-8500 Kortrijk
T +32 (0)56 980 187
Turn on Javascript!

Light Consult & UPRTek ondersteunen didactisch project

06-02-2017

In samenwerking met diverse partners startte de Lommelse school Provil eind 2015 met het project STEM-Building, een unieke bouwconstructie en intensieve samenwerking tussen de arbeidswereld en het secundair en hoger onderwijs. Het innovatieve gebouw wordt door en voor leerlingen gebouwd in nauwe samenwerking met de bedrijfswereld. Het zal ook dienen als plaats voor kennisuitwisseling en workshops.

Provil heeft al jaren een duidelijke visie met een sterke focus op duurzaamheid en innovatie. Met het project STEM-building beogen ze een intensieve samenwerking tussen:

  • Leerlingen van de 3e graad BSO en TSO Secundair Nijverheid Technisch Onderwijs uit de richtingen Bouw, Hout, Sanitair/CV en Elektrotechnieken
  • Bachelor hogeschoolstudenten Energietechnologie en Klimatisatie
  • Experten/partners uit de industrie, sectoren en andere organisaties

Het project wil ook workshops aanbieden aan alle opleidingsverstrekkers. Zo wordt er een workshop lichtberekening georganiseerd, waar lichtmetingen zullen uitgevoerd worden op een didactische stand (zie foto). De lichtmetingen gebeuren met een MK-350D spectrummeter van UPRTek, geleverd door Light Consult. De bedoeling is om andere scholen aan te zetten om de didactische stand na te bouwen en er dezelfde lichtmetingen op uit te voeren, met een identieke spectrummeter van UPRTek.

Ook wij zijn een hevige voorstander van duurzaamheid en innovatie. We zijn dan ook bijzonder vereerd om deel uit te maken van dit mooie project in Lommel!

Wens je zelf meer info over lichtberekening en spectrummeters van UPRTek? Laat het dan gerust weten.

Groeten, Harold