Light Consult
Evolis 100
B-8500 Kortrijk
T +32 (0)56 980 187
Turn on Javascript!

In de spotlights: enthousiaste stagiair!

23-03-2018

Begin dit jaar kregen we het gezelschap van een enthousiaste stagiair bij Light Consult. Deze 20-jarige Alec Naessens studeert Energietechnologie aan Odisee Hogeschool in Gent. Bij het begin van het academiejaar kreeg hij de opdracht om op zoek te gaan naar een passend stagebedrijf. Alec wilde graag al zijn persoonlijke interesses in zijn stage zien terugkeren: energie, licht en ontwerp. Daarna stak hij zijn licht op (heb je 'm?) bij verschillende bedrijven in de regio van Kortrijk, gezien de afstand van bij hem thuis. Uit alle firma's waarmee hij contact had, stak één er volgens hem met kop en schouders bovenuit: Light Consult!

Misschien laten we Alec beter zelf aan het woord?

"Light Consult wekte meteen mijn interesse tijdens mijn zoektocht naar een bedrijf om mijn stage te doen. Ik nam contact op, kreeg snel antwoord en bracht een bezoek aan Harold en Herlinde in Kortrijk. Ik voelde direct de passie en de drive die zij hebben voor hun vak. Ze verwelkomden me hartelijk en toonden meteen veel interesse in mijn persoonlijk verhaal en dat van Odisee. Ze waren overtuigd dat mijn stage voor hen ook een meerwaarde kon betekenen. Samen bekeken we de mogelijkheden en ik diende een voorstel in bij de school. De goedkeuring liet niet lang op zich wachten en ik kon beginnen uitkijken om in januari, na de examens, van start te gaan als stagiair bij Light Consult."

"Tijdens de eerste weken van mijn stage maakte ik grondig kennis met het bedrijf en heel wat mooie, gerealiseerde projecten. Het gaf me een duidelijk zicht op de verschillende facetten van de dienstverlening van Light Consult. Begin maart volgde ik samen met Harold een seminarie bij Helvar over DALI, de internationale standaard voor intelligent beheer van lichtinstallaties. Ik kwam er alles te weten over het aansturen van verlichting, van eenvoudige lichtregeling tot een zeer uitgebreid lichtmanagement. Heel verrijkend en inspirerend!"

"Onder de vakundige begeleiding van Harold heb ik ook al zelf een aantal projecten verwezenlijkt, van begin tot einde. Ik zorgde voor de verlichting bij Apotheek Roets (Lokeren), Apotheek Houvenaghel (Ieper) en kantoorruimte (Waregem, zie foto's). Ik werkte ook een fictief project uit over de relighting van enkele stadsgebouwen en verdiepingen. Deze gegevens kan Light Consult later gebruiken voor nieuwe projecten. Ik ben blij dat ik op die manier mijn steentje kan bijdragen!"

"Light Consult heeft al sinds het begin een vaste projectaanpak en die vind ik heel sterk. Bij elk project probeert Harold ter plaatse een bezoek te brengen zodat hij een perfect beeld krijgt van de problemen en de behoeften van de klant. Ik heb dit zelf ook al kunnen doen voor enkele projecten en ik heb gemerkt dat klanten dit op prijs stellen; het schept vertrouwen. Bovendien kan je tijdens zo'n locatiebezoek correcte metingen uitvoeren en voldoende foto's nemen: allemaal factoren die van belang zijn voor het slagen van een project. Deze aanpak geeft volgens mij een veel beter resultaat dan wanneer een project uitgevoerd wordt enkel op basis van een plan."

We wensen Alec nog veel succes met zijn verdere stage en willen hem alvast bedanken voor het mooie geleverde werk! :-)