Light Consult
Evolis 100
B-8500 Kortrijk
T +32 (0)56 980 187
Turn on Javascript!

Het belang van etalageverlichting: bezoek onze pop-up!

22-02-2017

Wie in Kortrijk is, moet zich zeker eens begeven naar Leiestraat 22, waar het Ondernemerscentrum gevestigd is. Daar kan je je ogen de kost geven bij een opmerkelijke pop-up etalage, alweer een geslaagde samenwerking tussen Light Consult en Le Boudoir Secret. In de Kortrijkse lingerieboetiek Le Boudoir Secret namen we eerder al de verlichting onder handen. De winkel is nu het beste bewijs dat de juiste verlichting bijdraagt tot een aangename wnkelervaring voor de klant, die dan sneller geneigd is om iets te kopen.


Belang van etalageverlichting
Met onze pop-up etalage willen we komaf maken met het idee dat mooie etalageverlichting gepaard gaat met een astronomisch hoog verbruik. Deze etalage wordt namelijk verlicht met amper 324W of 0,07€ per uur! We willen ook aantonen dat we door te spelen met kleurtemperaturen verschillende sferen kunnen creëren in een statische etalage. Elk product (of seizoenscollectie, in het geval van een kledingwinkel) heeft een andere kleur en textuur. Daarom is het belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan etalageverlichting, zodat alle uitgestalde items perfect belicht worden en volledig tot hun recht komen.

Slimme verlichting

Etalages kunnen ook “slim” verlicht worden. Wij gebruiken in onze pop-up intelligente led modules die bluetooth-aangestuurd zijn. Hiermee kunnen we de verlichting monitoren, bijvoorbeeld door het licht naar een hoger niveau of een andere sfeer te brengen wanneer iemand voor de etalage staat (door middel van heat mapping). Bovendien zijn de led modules voorzien van beacon technologie, waardoor de gegevens van het product kunnen doorgestuurd worden naar een potentiële klant.

Zorg voor beleving in je winkel
Met de juiste etalageverlichting maak je van het bezoek aan je winkel een aangename ervaring die bijblijft. Dat is een must voor winkels als ze zich staande willen houden in tijden van e-commerce...

Interesse in een demo om het effect van etalageverlichting zelf te ervaren? Laat het zeker weten!

Voor de aankleding van deze pop-up etalage konden we trouwens rekenen op de medewerking van linnenfabrikant Verilin. Met hun Nuée collectie boden ze een passende oplossing om de verfijnde stoffen en subtiele pastelkleuren in de etalage volop tot hun recht te laten komen.

En dan nu... allen naar de Leiestraat 22 in Kortrijk! :-)

Groeten, Harold