Light Consult
Evolis 100
B-8500 Kortrijk
T +32 (0)56 980 187
Turn on Javascript!

Het Ondernemerscentrum Kortrijk bestaat 10 jaar

19-05-2017

Eind 2006 werd het allereerste Ondernemerscentrum van West-Vlaanderen opgericht in Kortrijk. Het pand kwam vrij in de stad en er werd besloten om er gebouw van te maken voor zelfstandigen. Het doel: de economie in de binnenstad stimuleren in plaats van het ondernemerschap te concentreren in grote buildings en gebouwen aan de rand van de stad.

Het Ondernemerscentrum is belangrijk voor starters maar het richt zich op alle ondernemers. Naast een werkplaats is het Ondernemerscentrum ook een soort 'laboratorium' waar allerlei projecten opgestart worden om het ondernemerschap te stimuleren (bv. docenten van hogescholen worden in contact gebracht met kleine bedrijven, project rond commerciële innovatie om zelfstandige handelszaken vooruit te helpen). Het Ondernemerscentrum in Kortrijk werd al snel een succes en werd verruimd naar Roeselare, Oostende, de Westhoek en sinds kort ook Brugge.

Als trotse 'inwoner' van het Ondernemerscentrum Kortrijk kreeg Light Consult een ploeg van Focus | WTV over de vloer. In onderstaand fragment vertel ik het verhaal van Light Consult en hoe we in deze dynamische omgeving terecht kwamen.

Ook de buren van Bossuwé Brewing komen aan bod, zeker de moeite om eens te checken wat zij doen!

Heb je vragen over wat Light Consult doet of wat we voor je kunnen betekenen? Geef gerust een seintje!

Groeten, Harold