Light Consult
Evolis 100
B-8500 Kortrijk
T +32 (0)56 980 187
Turn on Javascript!

Biologisch effectief licht op de werkplek

22-08-2017

Iedereen heeft een persoonlijk dagelijks ritme, dat min of meer gelijkloopt met het verloop van dag en nacht (circadiaans ritme). De gevolgen van een verstoord circadiaans ritme zijn niet zo aangenaam: prikkelbaarheid, concentratiestoornissen, slapeloosheid. Denk maar aan een jetlag, wanneer je lichaam wordt 'gedwongen' om abrupt over te schakelen naar een ander dag- en nachtritme. Het duurt meestal een tijdje tegen dat je hieraan gewend bent!

Ook op de werkplek wordt er vaak te weinig rekening gehouden met het natuurlijke ritme van de mensen die er werken. Nochtans heeft goede verlichting op de werkvloer heel wat voordelen. Er is helaas vaak geen budget of het is technisch niet mogelijk om over te schakelen op Human Centric Lighting. Het biologisch effectief licht van LUCTRA® biedt hier een oplossing.

Het licht van de LUCTRA® lampen is biologisch effectief doordat het de persoonlijke interne klok van de mens ondersteunt met licht dat aanpasbaar is in kleurtemperatuur (bv. koudwit licht activeert, warmwit licht ontspant). De lampen zijn ideaal voor mensen die bewust met hun gezondheid willen omgaan op de werkvloer. Je brengt tenslotte heel wat tijd door op je job, dus dan zorg je er maar beter voor dat je je goed voelt op je werkplek. In een klinische studie werd de effectiviteit van de lampen bewezen. Biologisch licht op het werk verhoogt de productiviteit, verscherpt de concentratie en verbetert het welbehagen van de werknemers.

Light Consult is sinds kort dealer van de LUCTRA® producten. Je kan bij ons terecht om een bureel/bedrijfsgebouw ergonomischer in te richten op vlak van verlichting: de juiste bureaulampen, mobiele verlichting... Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!

Voor meer info kan je ook alvast een kijkje nemen op de website van LUCTRA.