Light Consult
Evolis 100
B-8500 Kortrijk
T +32 (0)56 980 187
Turn on Javascript!

Kleed je woning aan

20-09-2019

Met de juiste verlichting raakt je woning sneller verkocht

Ben je van plan om je woning te verkopen? Er wordt gezegd dat mensen op amper 30 seconden beslissen of een huis hen wel of niet bevalt. Het kan dus geen kwaad om je huis voor de verkoop extra op te ruimen, op te smukken en te decoreren.

Wij geven 5 tips om je huis aantrekkelijker te maken voor kandidaat-kopers:

  1. Zorg dat je huis er min of meer uitziet zoals in ‘de boekskes’. Dit hoeft geen ingewikkelde of dure aangelegenheid te zijn. Maak het schoon en ruim rondslingerende spullen op. Vergeet de badkamer en het toilet niet, bv. kalkaanslag. Zorg dat het huis niet te vol staat. Een opgeruimd huis laat een goede indruk na op kandidaat-kopers.
  2. Je kan een stapje verder gaan dan enkel opruimen en je huis aantrekkelijker maken voor potentiële kopers met een likje verf of een opknapbeurt hier en daar. Ook enkele meubels verplaatsen kan wonderen doen. Een opfrisbeurt hoeft niet duur te zijn en geeft extra uitstraling aan je woning. Je kan dit zelf doen of je (tegen betaling) laten bijstaan door een ‘huisdokter’. Vaak kan dit via de vastgoedmakelaar.
  3. Je huis mag niet te vol staan maar het is ook niet aangewezen om een lege woning te verkopen. Als je een leegstaand huis verkoopt, is het goed om de ruimtes tijdelijk in te richten. Zo creëer je warmte en sfeer om kandidaat-kopers te overtuigen. Je kan kartonnen meubilair gebruiken of echte meubels huren als je over een iets groter budget beschikt. Of misschien ken je mensen die wat meubels ter beschikking hebben?
  4. Als je nog geen onmiddellijke plannen hebt om je woning te verkopen maar wel weet dat je er niet langer dan 10 of 15 jaar wil wonen, kan je al enkele ingrepen doen waardoor je woning later aantrekkelijker wordt voor verkoop. Denk aan het plaatsen van nieuwe ramen en deuren om het huis energie-efficiënter te maken, of de badkamer en de keuken onder handen te nemen. Zorg voor een tijdloze stijl want kandidaat-kopers delen niet noodzakelijk jouw smaak.
  5. Ten slotte een gouden tip: vergeet de verlichting niet! Een woning met de sfeervolle verlichting komt aantrekkelijker over. Je kan hiervoor terecht bij Light Consult. Wij hebben veel ervaring met residentiële decoratieve verlichting, die bovendien zeer betaalbaar is. Want je hebt natuurlijk geen zin om je blauw te betalen aan het verlichten van een woning waar je binnenkort niet meer woont. En dat begrijpen we! Wij kunnen je uiteraard ook bijstaan voor verlichtingsadvies in je nieuwe woning.
Denk er dus aan om je woning op te frissen voor je ze te koop aanbiedt. Het is een investering die loont, want een huis kan op die manier dubbel zo snel verkocht raken én met een mogelijke meerwaarde tot 15% op de verkoopprijs!


Heb je plannen om je woning te verkopen? Wil je je huis aantrekkelijker maken om het sneller te verkopen? Turn on Javascript!Turn on Javascript!